De trainer

Mijn naam is Damiëtte Wolfs.
Ik ben twintig jaar werkzaam
als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg. In mijn werk ben ik vaak getuige van lijden, door ziekte, psychisch of fysiek, verlieservaringen of door het leven zelf. Therapie kan hierin een oplossing of verlichting bieden; vaak is 'de dingen zien zoals ze zijn' moeilijk en zorgt het verzet tegen de realiteit voor nog meer pijn.

Ik vind het telkens weer bijzonder te zien hoeveel een mens kan dragen en een weg weet te vinden met en in een moeilijke situatie. Ik ga uit van de eigen kracht van mensen waarbij de principes en mogelijkheden van Mindfulness goed aansluiten.

Sinds vijf jaar -waarvan de laatste drie jaar intensief- heb ik me verdiept in meditatie en het Tibetaans boeddhisme. Ik heb tevens een gefaseerde opleiding gevolgd tot Mindfulness-trainer.

Ik volg(de) regelmatig studiedagen en retraites bij o.a.
Prof. John Teasdale, Christina Feldman, Mark Williams, Sogyal Rinpoche, Jotika Hermsen, Adeline van Waning,
Noud de Haas en Frits Koster.
In 2011 volg ik een jaartraining shamata/vipassana onder leiding van de drie leraren van het Tibetaans instituut Yeunten Ling, locatie Naropa te Cadzand.
welkomwat is mindfulness waarom mindfulness mindfulness, voor wie achtergronden mindfulness maitri het 8-weken-trainingsprogramma startdata maitri-mindfulness training vervolg en verdieping de trainer contact © Maitri mindfulness Geleen, 2010